Mátrai borzas recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli karaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- só, őrölt bors
- 50 dkg krumpli
- kb 4 dl olaj a sütéshez
Tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A húsokat alaposan kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük és hagyjuk állni kb fél órát. Levet ereszt, amiből kinyomkodjuk a nedvességet, sózzuk és a tojás hozzákeverve, nedvességtől függően 1-2 evőkanál lisztet teszünk hozzá.
A húsról a nedvességet letöröljük, majd lisztbe mártjuk és utána reszelt burgonyás masszába, hogy mindenhol beborítsa.
Forró olajban kisütjük.
Tálaláskor, még melegen tejfölt teszünk rá, amire reszelt sajtot szórunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.