Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mátrai borzas recept

Mátrai borzas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet csont nélküli karaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • só, őrölt bors
    • 50 dkg krumpli
    • kb 4 dl olaj a sütéshez

    Tetejére:

    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A húsokat alaposan kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

    A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük és hagyjuk állni kb fél órát. Levet ereszt, amiből kinyomkodjuk a nedvességet, sózzuk és a tojás hozzákeverve, nedvességtől függően 1-2 evőkanál lisztet teszünk hozzá.

    A húsról a nedvességet letöröljük, majd lisztbe mártjuk és utána reszelt burgonyás masszába, hogy mindenhol beborítsa.

    Forró olajban kisütjük.

    Tálaláskor, még melegen tejfölt teszünk rá, amire reszelt sajtot szórunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá