Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi borzas süti recept

Szabolcsi borzas süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 1 teáskanálnyi sütőpor
    • 5 nagy alma
    • 1 teáskanálnyi fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk, majd kettőbe osztjuk a tésztát. Egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A kisebb darabot becsomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.

    A nagyobb darabot kinyújtjuk és kivajazott, kb 20*30 cm-es tepsibe tesszük.

    Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjat. Ezt rásimítjuk a tészta tetejére.

    A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét.

    A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180 fokon. Ha kihűlt, akkor tálaljuk.

    Tipp:

    Mi nem vagyunk túl édesszájúak, de ez a cukormennyiség kell bele akkor is. Illetve a híres szabolcsi alma a recept lelke :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá