Szabolcsi borzas süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Szabolcsi borzas süti

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • 5 nagy alma
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk, majd kettőbe osztjuk a tésztát. Egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A kisebb darabot becsomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.

A nagyobb darabot kinyújtjuk és kivajazott, kb 20*30 cm-es tepsibe tesszük.

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjat. Ezt rásimítjuk a tészta tetejére.

A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét.

A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180 fokon. Ha kihűlt, akkor tálaljuk.

Tipp:

Mi nem vagyunk túl édesszájúak, de ez a cukormennyiség kell bele akkor is. Illetve a híres szabolcsi alma a recept lelke :-)