Mátrai borzas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli karaj
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • só, őrölt bors
  • 50 dkg krumpli
  • kb 4 dl olaj a sütéshez

Tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A húsokat alaposan kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük és hagyjuk állni kb fél órát. Levet ereszt, amiből kinyomkodjuk a nedvességet, sózzuk és a tojás hozzákeverve, nedvességtől függően 1-2 evőkanál lisztet teszünk hozzá.

A húsról a nedvességet letöröljük, majd lisztbe mártjuk és utána reszelt burgonyás masszába, hogy mindenhol beborítsa.

Forró olajban kisütjük.

Tálaláskor, még melegen tejfölt teszünk rá, amire reszelt sajtot szórunk.