Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros sertés szűzérme bacon szalonnába göngyölve recept

Magyaros sertés szűzérme bacon szalonnába göngyölve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sertés szűzérme
    • 250 g szeletelt bacon szalonna
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 db paprika
    • 3 db paradicsom
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk Erős Pista

    Elkészítése:

    Szűzérmét ritkán veszek, mert elég borsos ára van, de sikerült hozzájutnom 50%-os akcióban egy multinál. De helyettesíthető más hússal is!

    A húsokat felszeleteljük megfűszerezzük betekerjük a baconbe és elősütjük kevés olajon. Majd kiszedjük a húsokat és ugyanabba az olajba füstölt szalonnát teszünk, lepirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és beletesszük a kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk és egy picit fokhagymát nyomunk rá, a végén egy kis kanál erőspistát.

    Amikor megfonnyadtak visszarakjuk a húsokat és egy picikét még együtt pároljuk. Közben megpucoljuk a burgonyát és kockára vágjuk, majd kisütjük. Végül tálaljuk. Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá