Magyaros szűzérmék batáta hasábbal, salátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű batáta
- 10 dkg vegyes zöld saláta
- 1 kk krémes balzsamecet
- 1 dl olaj
- 6 szelet sertés szűzérme
- 2 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 1 ek magyaros fűszerkeverék
Elkészítése:
A sütést mlőző este az olívaolajat összekeverjük pár csepp citromlével és a fűszerkeverékkel, majd mindkét oldalon bekenjük a hússzeleteket.
Következő nap felhevítjük a vajat, mindkét oldalon elősütjük a hússzeleteket és melegen tartjuk.
A batátát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn felitatjuk róla a fölösleges olajat és picit megsózzuk.
Tálaláskor hengert formázunk a batátakockákból, ráteszünk egy marék salátát, meglocsoljuk balzsamecettel és a hússzeletekkel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.