Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros szűzérmék batáta hasábbal, salátával recept

Magyaros szűzérmék batáta hasábbal, salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes méretű batáta
    • 10 dkg vegyes zöld saláta
    • 1 kk krémes balzsamecet
    • 1 dl olaj
    • 6 szelet sertés szűzérme
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 dkg vaj
    • 1 ek magyaros fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A sütést mlőző este az olívaolajat összekeverjük pár csepp citromlével és a fűszerkeverékkel, majd mindkét oldalon bekenjük a hússzeleteket.

    Következő nap felhevítjük a vajat, mindkét oldalon elősütjük a hússzeleteket és melegen tartjuk.

    A batátát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn felitatjuk róla a fölösleges olajat és picit megsózzuk.

    Tálaláskor hengert formázunk a batátakockákból, ráteszünk egy marék salátát, meglocsoljuk balzsamecettel és a hússzeletekkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá