Magyaros szűzérmék batáta hasábbal, salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Magyaros szűzérmék batáta hasábbal, salátával

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű batáta
  • 10 dkg vegyes zöld saláta
  • 1 kk krémes balzsamecet
  • 1 dl olaj
  • 6 szelet sertés szűzérme
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek magyaros fűszerkeverék

Elkészítése:

A sütést mlőző este az olívaolajat összekeverjük pár csepp citromlével és a fűszerkeverékkel, majd mindkét oldalon bekenjük a hússzeleteket.

Következő nap felhevítjük a vajat, mindkét oldalon elősütjük a hússzeleteket és melegen tartjuk.

A batátát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn felitatjuk róla a fölösleges olajat és picit megsózzuk.

Tálaláskor hengert formázunk a batátakockákból, ráteszünk egy marék salátát, meglocsoljuk balzsamecettel és a hússzeletekkel tálaljuk.