Magyaros sertés szűzérme bacon szalonnába göngyölve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Magyaros sertés szűzérme bacon szalonnába göngyölve

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertés szűzérme
  • 250 g szeletelt bacon szalonna
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk Erős Pista

Elkészítése:

Szűzérmét ritkán veszek, mert elég borsos ára van, de sikerült hozzájutnom 50%-os akcióban egy multinál. De helyettesíthető más hússal is!

A húsokat felszeleteljük megfűszerezzük betekerjük a baconbe és elősütjük kevés olajon. Majd kiszedjük a húsokat és ugyanabba az olajba füstölt szalonnát teszünk, lepirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és beletesszük a kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk és egy picit fokhagymát nyomunk rá, a végén egy kis kanál erőspistát.

Amikor megfonnyadtak visszarakjuk a húsokat és egy picikét még együtt pároljuk. Közben megpucoljuk a burgonyát és kockára vágjuk, majd kisütjük. Végül tálaljuk. Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!