Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mackósajttal töltött karajszeletek majonézes krumplival recept

Mackósajttal töltött karajszeletek majonézes krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    • 8 db mackó sajt

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    A körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 3 dl majonéz
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek mustár
    • porcukor
    • citromlé
    • őrölt fehér bors
    • 1 csokor újhagyma

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk és hagyjuk kihűlni. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát, majd a hűtőbe tesszük egy órára.

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

    A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2 db mackósajtot, betakarjuk a hús másik felével majd a szokásos módon bepanírozzuk.

    Bő olajban közepes lángon kisütjük. A kész húst a majonézes burgonyával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá