Mackósajttal töltött karajszeletek majonézes krumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mackósajttal töltött karajszeletek majonézes krumplival

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
  • 8 db mackó sajt

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • porcukor
  • citromlé
  • őrölt fehér bors
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk és hagyjuk kihűlni. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát, majd a hűtőbe tesszük egy órára.

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2 db mackósajtot, betakarjuk a hús másik felével majd a szokásos módon bepanírozzuk.

Bő olajban közepes lángon kisütjük. A kész húst a majonézes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!