Lonai tepsis karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli karaj
- 80 dkg burgonya (közepes méretű)
- 3 ek sertészsír
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 szelet császárszalonna
- 1/2 csomag sült csirke fűszersó
- 4 ek étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
Elkészítése:
A sült csirke fűszersót az étolajjal kikeverem. A karajt felszeletelem, kiklopfolom és mindkét oldalát bekenem a kikevert fűszersóval. 25-30 percet hagyom pácolódni a húst.
Megpucolom a burgonyát és nagyobb kockákra darabolom.
A mélyebb gáztepsit (45*35 cm) kizsírozom (kb 2 ek-nyi zsírral), majd a krumplit beleteszem, sózom és frissen őrölök rá borsot. Összeforgatom a fűszerekkel és a zsírral. Erre a burgonya rétegre ráhelyezem a pácolt karaj szeleteket.
A hagymát megtisztítom, félbevágom, vékonyan csíkozom és szálaira szedem. A hagyma szeleteket a hús tetején egyenletesen eloszlatom.
A császárszalonnát felcsíkozom és a hagyma tetején eloszlatom a húson és a burgonyán. A húsok tetejére még egy kis zsírt kenek.
Alufóliával lefedem a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben, kb 50 percig alsó-felső sütésen sütöm. Az alufóliát eltávolítom és még 20 percet pirítom a húst. Az én kedvencem amikor a húsra még tojás is sül, így 2 szelet húsra ráütök 2 egész tojás és még 5 percig mindent sütök.
Jó étvágyat!
Tipp:
A tojásokat ízlés szerinti ideig sütjük én szeretem, ha egy kicsit még folyik a sárgája.
A karaj helyett tarjával, vagy csirkemellel és combbal is remek lehet. A karaj egy szárazabb hús, de így is nagyon szaftos egytálétel. Mellé savanyúságot javasolok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »