Lonai tepsis karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli karaj
- 80 dkg burgonya (közepes méretű)
- 3 ek sertészsír
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 szelet császárszalonna
- 1/2 csomag sült csirke fűszersó
- 4 ek étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
Elkészítése:
A sült csirke fűszersót az étolajjal kikeverem. A karajt felszeletelem, kiklopfolom és mindkét oldalát bekenem a kikevert fűszersóval. 25-30 percet hagyom pácolódni a húst.
Megpucolom a burgonyát és nagyobb kockákra darabolom.
A mélyebb gáztepsit (45*35 cm) kizsírozom (kb 2 ek-nyi zsírral), majd a krumplit beleteszem, sózom és frissen őrölök rá borsot. Összeforgatom a fűszerekkel és a zsírral. Erre a burgonya rétegre ráhelyezem a pácolt karaj szeleteket.
A hagymát megtisztítom, félbevágom, vékonyan csíkozom és szálaira szedem. A hagyma szeleteket a hús tetején egyenletesen eloszlatom.
A császárszalonnát felcsíkozom és a hagyma tetején eloszlatom a húson és a burgonyán. A húsok tetejére még egy kis zsírt kenek.
Alufóliával lefedem a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben, kb 50 percig alsó-felső sütésen sütöm. Az alufóliát eltávolítom és még 20 percet pirítom a húst. Az én kedvencem amikor a húsra még tojás is sül, így 2 szelet húsra ráütök 2 egész tojás és még 5 percig mindent sütök.
Jó étvágyat!
Tipp:
A tojásokat ízlés szerinti ideig sütjük én szeretem, ha egy kicsit még folyik a sárgája.
A karaj helyett tarjával, vagy csirkemellel és combbal is remek lehet. A karaj egy szárazabb hús, de így is nagyon szaftos egytálétel. Mellé savanyúságot javasolok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »