Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles húsgolyónyárs recept

Leveles húsgolyónyárs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta
    • 30 dkg darált hús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 tk köménymag
    • 1 tk füstölt pirospaprika
    • 2 ek worcester szósz
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt színes bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 4-5 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A köménymagot pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük egy mozsárba és törjük alaposan össze (rázogatva, csak addig pörköljük, míg el nem kezd pattogni).

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Az olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki teljesen.

    A darált húshoz adjuk hozzá az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a pörkölt köménymagot, a füstölt pirospaprikát, a worcestershire szószt, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat, és pár kanál zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk (egy kevéske felvert tojást tegyünk félre a tészta lekenéséhez!!!).

    Ezután a masszából nedves kézzel, formázzunk a kisebb golyókat.

    Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki, majd függőlegesen csíkozzuk fel.

    Ezután a tésztacsíkot és a húsgolyókat váltakozva tűzzük fel egy hurkapálcikára, majd a tésztát kenjük le a félretett tojással.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a nyársakat egymástól kicsit távolabb.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre.

    Tipp:

    Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint mustárral, ketchuppal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá