Hozzávalók:
Elkészítése:
A köménymagot pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük egy mozsárba és törjük alaposan össze (rázogatva, csak addig pörköljük, míg el nem kezd pattogni).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Az olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki teljesen.
A darált húshoz adjuk hozzá az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a pörkölt köménymagot, a füstölt pirospaprikát, a worcestershire szószt, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat, és pár kanál zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk (egy kevéske felvert tojást tegyünk félre a tészta lekenéséhez!!!).
Ezután a masszából nedves kézzel, formázzunk a kisebb golyókat.
Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki, majd függőlegesen csíkozzuk fel.
Ezután a tésztacsíkot és a húsgolyókat váltakozva tűzzük fel egy hurkapálcikára, majd a tésztát kenjük le a félretett tojással.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a nyársakat egymástól kicsit távolabb.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre.
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint mustárral, ketchuppal kínáljuk.