Leveles húsgolyónyárs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Leveles húsgolyónyárs

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 2 ek worcester szósz
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 2 tojás (közepes)
  • 4-5 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A köménymagot pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük egy mozsárba és törjük alaposan össze (rázogatva, csak addig pörköljük, míg el nem kezd pattogni).

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Az olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki teljesen.

A darált húshoz adjuk hozzá az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a pörkölt köménymagot, a füstölt pirospaprikát, a worcestershire szószt, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat, és pár kanál zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk (egy kevéske felvert tojást tegyünk félre a tészta lekenéséhez!!!).

Ezután a masszából nedves kézzel, formázzunk a kisebb golyókat.

Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki, majd függőlegesen csíkozzuk fel.

Ezután a tésztacsíkot és a húsgolyókat váltakozva tűzzük fel egy hurkapálcikára, majd a tésztát kenjük le a félretett tojással.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a nyársakat egymástól kicsit távolabb.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre.

Tipp:

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint mustárral, ketchuppal kínáljuk.