Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Göngyölt karajfalatok recept

Göngyölt karajfalatok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 vastagabb szelet sertéskaraj

    Töltelékhez:

    • 25 dkg darált hús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 tk fűszerpaprika
    • csipet só
    • csipet őrölt bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej
    • fogvájó a rögzítéshez

    Továbbá:

    • liszt, felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • bő étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A darált húst összekeverjük az összes hozzávalóval és félretesszük.

    Az üveges gombát a levétől leszűrjük.

    A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.

    A bekevert fasírthúst gondolatban elosztjuk és minden karajszeletet szép egyenletesen megkenünk vele.

    Az egyik hosszabb végére tetszés szerinti sorrendben felsorakoztatjuk az aszalt szilvákat és a gombákat, majd szorosan feltekerjük és fogvájóval rögzítjük.

    Miután elkészültek a tekercsek, enyhén megsózzuk, borsozzuk és alufóliával lefedve legalább 1 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.

    A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és bő olajban, pár perc szép pirosra megsütjük (fritőzben 185 fokon).

    A fogvájók kihúzásával és a szeleteléssel várjunk legalább 8-10 percet, azalatt pihen, azaz összeáll a hús és nem fog szétesni!

    Bármilyen körettel kínálhatjuk (én most szalmakrumplival tálaltam).

    Hidegtálhoz, kenyérfalatokon némi zöldségkarikával, fogvájóval vagy kis karddal beleszúrva kiváló.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá