Göngyölt karajfalatok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 vastagabb szelet sertéskaraj

Töltelékhez:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 1 tojás
  • hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej
  • fogvájó a rögzítéshez

Továbbá:

  • liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • bő étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A darált húst összekeverjük az összes hozzávalóval és félretesszük.

Az üveges gombát a levétől leszűrjük.

A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.

A bekevert fasírthúst gondolatban elosztjuk és minden karajszeletet szép egyenletesen megkenünk vele.

Az egyik hosszabb végére tetszés szerinti sorrendben felsorakoztatjuk az aszalt szilvákat és a gombákat, majd szorosan feltekerjük és fogvájóval rögzítjük.

Miután elkészültek a tekercsek, enyhén megsózzuk, borsozzuk és alufóliával lefedve legalább 1 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.

A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és bő olajban, pár perc szép pirosra megsütjük (fritőzben 185 fokon).

A fogvájók kihúzásával és a szeleteléssel várjunk legalább 8-10 percet, azalatt pihen, azaz összeáll a hús és nem fog szétesni!

Bármilyen körettel kínálhatjuk (én most szalmakrumplival tálaltam).

Hidegtálhoz, kenyérfalatokon némi zöldségkarikával, fogvájóval vagy kis karddal beleszúrva kiváló.

Jó étvágyat kívánok!