Hozzávalók:
Töltelékhez:
Továbbá:
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük az összes hozzávalóval és félretesszük.
Az üveges gombát a levétől leszűrjük.
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A bekevert fasírthúst gondolatban elosztjuk és minden karajszeletet szép egyenletesen megkenünk vele.
Az egyik hosszabb végére tetszés szerinti sorrendben felsorakoztatjuk az aszalt szilvákat és a gombákat, majd szorosan feltekerjük és fogvájóval rögzítjük.
Miután elkészültek a tekercsek, enyhén megsózzuk, borsozzuk és alufóliával lefedve legalább 1 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.
A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és bő olajban, pár perc szép pirosra megsütjük (fritőzben 185 fokon).
A fogvájók kihúzásával és a szeleteléssel várjunk legalább 8-10 percet, azalatt pihen, azaz összeáll a hús és nem fog szétesni!
Bármilyen körettel kínálhatjuk (én most szalmakrumplival tálaltam).
Hidegtálhoz, kenyérfalatokon némi zöldségkarikával, fogvájóval vagy kis karddal beleszúrva kiváló.
Jó étvágyat kívánok!