Gombás-sajtos sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 20 dkg gomba
- 4 szelet lapkasajt
- 4 szelet csirkemell sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl főzőtejszín
- só, bors
- zsiradék (ki mit használ)
- teáskanálnyi olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát szeleteljük és kb 1 evőkanál zsiradékon megdinszteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor zsírjára sült, 2 kikevert tojásból 1 evőkanálnyi kivételével, a többit hozzákeverjük és összesütjük, majd félretesszük.
A húst enyhén sózzuk, olívaolajjal kikent jénaiba tesszük, teszünk rá egy-egy szelet sonkát és a tetejére halmozzuk a tojásos gombát.
A főzőtejszínbe tesszük a kanálnyi tojást és a tetejére öntjük (le fog folyni, de így kell).
Lefedjük és sütőben 200 fokon kb 25 percig sütjük.
Levesszük a tetőt vagy fóliát, rátesszünk 1-1 lapkasajtot és visszatesszük a sütőbe, mig a sajt szép szint nem kap.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









