Gombás-sajtos sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 20 dkg gomba
- 4 szelet lapkasajt
- 4 szelet csirkemell sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl főzőtejszín
- só, bors
- zsiradék (ki mit használ)
- teáskanálnyi olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát szeleteljük és kb 1 evőkanál zsiradékon megdinszteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor zsírjára sült, 2 kikevert tojásból 1 evőkanálnyi kivételével, a többit hozzákeverjük és összesütjük, majd félretesszük.
A húst enyhén sózzuk, olívaolajjal kikent jénaiba tesszük, teszünk rá egy-egy szelet sonkát és a tetejére halmozzuk a tojásos gombát.
A főzőtejszínbe tesszük a kanálnyi tojást és a tetejére öntjük (le fog folyni, de így kell).
Lefedjük és sütőben 200 fokon kb 25 percig sütjük.
Levesszük a tetőt vagy fóliát, rátesszünk 1-1 lapkasajtot és visszatesszük a sütőbe, mig a sajt szép szint nem kap.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »