Gombás-sajtos sertésszelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 20 dkg gomba
- 4 szelet lapkasajt
- 4 szelet csirkemell sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl főzőtejszín
- só, bors
- zsiradék (ki mit használ)
- teáskanálnyi olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát szeleteljük és kb 1 evőkanál zsiradékon megdinszteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor zsírjára sült, 2 kikevert tojásból 1 evőkanálnyi kivételével, a többit hozzákeverjük és összesütjük, majd félretesszük.
A húst enyhén sózzuk, olívaolajjal kikent jénaiba tesszük, teszünk rá egy-egy szelet sonkát és a tetejére halmozzuk a tojásos gombát.
A főzőtejszínbe tesszük a kanálnyi tojást és a tetejére öntjük (le fog folyni, de így kell).
Lefedjük és sütőben 200 fokon kb 25 percig sütjük.
Levesszük a tetőt vagy fóliát, rátesszünk 1-1 lapkasajtot és visszatesszük a sütőbe, mig a sajt szép szint nem kap.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.