Gombás-sajtos sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg gomba
  • 4 szelet lapkasajt
  • 4 szelet csirkemell sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • zsiradék (ki mit használ)
  • teáskanálnyi olívaolaj

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, a gombát szeleteljük és kb 1 evőkanál zsiradékon megdinszteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor zsírjára sült, 2 kikevert tojásból 1 evőkanálnyi kivételével, a többit hozzákeverjük és összesütjük, majd félretesszük.

A húst enyhén sózzuk, olívaolajjal kikent jénaiba tesszük, teszünk rá egy-egy szelet sonkát és a tetejére halmozzuk a tojásos gombát.

A főzőtejszínbe tesszük a kanálnyi tojást és a tetejére öntjük (le fog folyni, de így kell).

Lefedjük és sütőben 200 fokon kb 25 percig sütjük.

Levesszük a tetőt vagy fóliát, rátesszünk 1-1 lapkasajtot és visszatesszük a sütőbe, mig a sajt szép szint nem kap.