Fűszeres sült oldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db oldalas
- 1 nagyobb batáta
- fél szál poréhagyma
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál zsír
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, római kömény
Elkészítése:
Az oldalast befűszerezzük sóval, borssal és római köménnyel.
A serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, belerakjuk az oldalasokat és hirtelen kérget sütünk minden oldalára, majd 1 dl vizet öntünk rá és fedő alatt megpároljuk (ha szükséges pótoljuk alatta a vizet, nehogy leégjen), majd ismét zsírjára.
A vöröshagymát megdinszteljük kevés felforrósított olajon, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk tovább. Közben meghintjük aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk.
Kevés olajat felhevítjük, belerakjuk a a vastagabbra vágott batátát és póréhagymát, majd együtt megpároljuk és zsírjára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »