Fűszeres sült oldalas recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 db oldalas
- 1 nagyobb batáta
- fél szál poréhagyma
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál zsír
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, római kömény
Elkészítése:
Az oldalast befűszerezzük sóval, borssal és római köménnyel.
A serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, belerakjuk az oldalasokat és hirtelen kérget sütünk minden oldalára, majd 1 dl vizet öntünk rá és fedő alatt megpároljuk (ha szükséges pótoljuk alatta a vizet, nehogy leégjen), majd ismét zsírjára.
A vöröshagymát megdinszteljük kevés felforrósított olajon, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk tovább. Közben meghintjük aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk.
Kevés olajat felhevítjük, belerakjuk a a vastagabbra vágott batátát és póréhagymát, majd együtt megpároljuk és zsírjára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.