Fűszeres sült oldalas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 db oldalas
  • 1 nagyobb batáta
  • fél szál poréhagyma
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, római kömény

Elkészítése:

Az oldalast befűszerezzük sóval, borssal és római köménnyel.

A serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, belerakjuk az oldalasokat és hirtelen kérget sütünk minden oldalára, majd 1 dl vizet öntünk rá és fedő alatt megpároljuk (ha szükséges pótoljuk alatta a vizet, nehogy leégjen), majd ismét zsírjára.

A vöröshagymát megdinszteljük kevés felforrósított olajon, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk tovább. Közben meghintjük aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk.

Kevés olajat felhevítjük, belerakjuk a a vastagabbra vágott batátát és póréhagymát, majd együtt megpároljuk és zsírjára sütjük.