Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás, bundás karaj recept

Fokhagymás, bundás karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 900 g karaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál étolaj
    • 10 evőkanál liszt
    • 4 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fekete bors
    • olaj a sütéshez

    Salátához:

    • 1 cs ezersziget salátaöntet por
    • 1 kis kefir vagy 12 %-os tejföl
    • 1 kisebb fej jégsaláta
    • 1 kisebb fej lilakáposzta

    Elkészítése:

    A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk és a mind a két oldalát megsózzuk, majd félretesszük.

    Elkészítjük a bundát: a fokhagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a tejet, az olajat, a tojást, a sót és a borsot, majd hozzáadjuk a fokhagymát.

    Végül a húst beletesszük úgy, hogy a tészta ellepje teljesen. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

    Addig elkészítjük a salátát. A salátát és a káposztát alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.

    A salátaöntet port összekeverjük a tejföllel és ráöntjük a salátakeverékre, majd fél órára hűtőbe tesszük.

    Az olajat felmelegítjük, így tesszük bele óvatosan a karajt, majd mind a két oldalát nagy lángon fedő alatt, 5-6 percig sütjük.

    A kész húsokat lecsepegtetjük, majd a salátával tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá