Fokhagymás, bundás karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fokhagymás, bundás karaj

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 900 g karaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • őrölt fekete bors
  • olaj a sütéshez

Salátához:

  • 1 cs ezersziget salátaöntet por
  • 1 kis kefir vagy 12 %-os tejföl
  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 1 kisebb fej lilakáposzta

Elkészítése:

A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk és a mind a két oldalát megsózzuk, majd félretesszük.

Elkészítjük a bundát: a fokhagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a tejet, az olajat, a tojást, a sót és a borsot, majd hozzáadjuk a fokhagymát.

Végül a húst beletesszük úgy, hogy a tészta ellepje teljesen. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Addig elkészítjük a salátát. A salátát és a káposztát alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.

A salátaöntet port összekeverjük a tejföllel és ráöntjük a salátakeverékre, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Az olajat felmelegítjük, így tesszük bele óvatosan a karajt, majd mind a két oldalát nagy lángon fedő alatt, 5-6 percig sütjük.

A kész húsokat lecsepegtetjük, majd a salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!