Falusi göngyölt karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
- só
- bors
Töltelék:
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
- 4-5 csemege uborka
- 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
- 10 dkg sajt
- 1 ek mustár
- 2 ek tejföl
- só
- bors
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj (vagy másmilyen zsiradék)
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A sajtot lereszeljük. A kolbászt, uborkát, paprikát, tojásokat, a bacont/szalonnát és a hagymát nagyon apróra vágjuk.
Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt és először csak 1 evőkanálnyi tejfölt, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, akkor hozzáadjuk a maradék tejfölt is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A húsokat kiklopfoljuk. Töltés előtt sózzuk, borsozzuk, majd teszünk rá a töltelékből és feltekerjük. Mi ezután egy tálcára tettük és betettük a fagyasztóba, amíg félig meg nem fagyott. Sokkal könnyebb volt panírozni és sütni is.
Ezután következett a panírozás és sütés. A panírozás előtt egy nagy edényben elkezdjük felmelegíteni a zsiradékot közepes lángon.
Jöhet a panírozás: először lisztbe forgatjuk a húsokat, majd felvert-sózott tojásba és végül zsemlemorzsába. Amikor a zsiradék kellőképpen felmelegedett, akkor beletesszük a húsokat és közepes lángon szép pirosra sütjük minden oldalát.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »