Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csanaki csülök recept

Csanaki csülök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db kicsontozott sertés hátsó csülök
    • 1 ek mustár
    • 1 tk erős paprika krém
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • majoránna
    • 3-4 dl száraz fehér bor

    Elkészítése:

    Előző nap:

    A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük. Fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük.

    Másnap:

    A húst elterítjük egy tepsibe és annyi száraz fehérbort öntünk alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe és lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá