Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörben sült csülök hagymás tepsis krumplival recept

Sörben sült csülök hagymás tepsis krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb hátsó csülök
    • 1 fej fokhagyma
    • őrölt bors
    • 3 dl sör

    Körethez:

    • 2 kg burgonya
    • 3 vöröshagyma
    • 2 ek szalonnazsír

    Elkészítése:

    A csülköt kicsontozzuk, durva szemű tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, frissen őrölt borssal meghintjük, és hosszában félbevágott fokhagymagerezdekkel tűzdeljük meg. Zárt edényben éjszakára a hűtőbe helyezzük.

    Másnap egy tepsiben vagy sütőtálban, a bőrével felfelé fordítva sütjük, alufóliával letakarva, miután előzetesen 3 dl sört öntöttünk alá. Időnként a fóliát leemelve meglocsoljuk a csülköt a keletkező fűszeres lével.

    Ezalatt megtisztítjuk a krumplit, karikákra vágjuk, és egy tepsibe helyezzük. A krumpliszeletekre hagymakarikákat helyezünk, majd az egészet sóval, borssal ízesítjük és enyhén meglocsoljuk zsírral. (Én a kisütött szalonna zsírjával is meglocsolva kellemes füstös ízt adtam a köretnek.) Alufólia alatt, a csülökkel együtt sütjük a sütőben, végig a fólia alatt tartva. (Ha valakinek van lehetősége kemencében sütni, az még jobb!)

    Mivel a krumplit később helyeztük a sütőbe, így végül egyszerre készültek el.

    A sütési idő végén a csülökről rövid időre eltávolítjuk a fóliát, hogy a bőre is megpiruljon. Tíz perc hűlés után a csülköt felszeleteljük, és a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.

    Tipp:

    A ballagási menü részeként került asztalra, a hagymás, tepsis krumplival, és a korábban megsütött sült szalonnával tálalva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá