Csanaki csülök

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db kicsontozott sertés hátsó csülök
  • 1 ek mustár
  • 1 tk erős paprika krém
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 3-4 dl száraz fehér bor

Elkészítése:

Előző nap:

A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük. Fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük.

Másnap:

A húst elterítjük egy tepsibe és annyi száraz fehérbort öntünk alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe és lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk.