Csülök-köröm pörkölt recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csülök
- 4 negyedelt köröm
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk, kevés zsiradékon (mert sok zsírja lesz) megpirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot és 3 dl vízzel felengedjük.
Sűrű pörkölt alapot készítünk, ehhez hozzáadjuk az apróra vágott csülköt és a körmöt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb 2 órán keresztül főzzük. Akkor jó, amikor a körömről lejön a bőr.
Én teljes kiőrlésű nokedlit készítettem hozzá és csalamádéval tálaltam.
Ragacsos, cuppogós és isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

