Burgonyás rakott karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg sertés karaj
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagy tejföl
- 25-30 dkg császár szalonna (vagy bacon)
- 20 dkg reszelt sajt
- mustár
- só
- bors
- piros paprika
Elkészítése:
A burgonyákat héjában megfőzzük majd ha kihűlt megpucoljuk és karikára vágjuk. A karajt szeljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk és olajon süssük elő.
A maradék olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát és pirítsuk meg szalonna 3/4 részét is.
Egy közepes tepsit kenjünk ki zsírral és rakjuk ki az alját a burgonyával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk piros paprikával.
Szórjuk rá a hagymás szalonnás keveréket és kanalazzuk rá a simára kevert tejfölt. Helyezzük a tetejére a hús szeleteket, kenjük be vékonyan mustárral és szórjuk rá a reszelt sajtot.
Végül tegyük rá a maradék szalonnát szeletekben.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt süssük.
Ajánlott tepsi méret:
31*25 cm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »