Burgonyás rakott karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés karaj
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 25-30 dkg császár szalonna (vagy bacon)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • mustár
  • bors
  • piros paprika

Elkészítése:

A burgonyákat héjában megfőzzük majd ha kihűlt megpucoljuk és karikára vágjuk. A karajt szeljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk és olajon süssük elő.

A maradék olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát és pirítsuk meg szalonna 3/4 részét is.

Egy közepes tepsit kenjünk ki zsírral és rakjuk ki az alját a burgonyával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk piros paprikával.

Szórjuk rá a hagymás szalonnás keveréket és kanalazzuk rá a simára kevert tejfölt. Helyezzük a tetejére a hús szeleteket, kenjük be vékonyan mustárral és szórjuk rá a reszelt sajtot.

Végül tegyük rá a maradék szalonnát szeletekben.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt süssük.

Ajánlott tepsi méret:

31*25 cm.