Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás rakott karaj recept

Burgonyás rakott karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertés karaj
    • 1 kg burgonya
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 nagy tejföl
    • 25-30 dkg császár szalonna (vagy bacon)
    • 20 dkg reszelt sajt
    • mustár
    • bors
    • piros paprika

    Elkészítése:

    A burgonyákat héjában megfőzzük majd ha kihűlt megpucoljuk és karikára vágjuk. A karajt szeljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk és olajon süssük elő.

    A maradék olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát és pirítsuk meg szalonna 3/4 részét is.

    Egy közepes tepsit kenjünk ki zsírral és rakjuk ki az alját a burgonyával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk piros paprikával.

    Szórjuk rá a hagymás szalonnás keveréket és kanalazzuk rá a simára kevert tejfölt. Helyezzük a tetejére a hús szeleteket, kenjük be vékonyan mustárral és szórjuk rá a reszelt sajtot.

    Végül tegyük rá a maradék szalonnát szeletekben.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt süssük.

    Ajánlott tepsi méret:

    31*25 cm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá