Burgonyás rakott karaj recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 70 dkg sertés karaj
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagy tejföl
- 25-30 dkg császár szalonna (vagy bacon)
- 20 dkg reszelt sajt
- mustár
- só
- bors
- piros paprika
Elkészítése:
A burgonyákat héjában megfőzzük majd ha kihűlt megpucoljuk és karikára vágjuk. A karajt szeljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk és olajon süssük elő.
A maradék olajban pároljuk meg a felszeletelt hagymát és pirítsuk meg szalonna 3/4 részét is.
Egy közepes tepsit kenjünk ki zsírral és rakjuk ki az alját a burgonyával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk piros paprikával.
Szórjuk rá a hagymás szalonnás keveréket és kanalazzuk rá a simára kevert tejfölt. Helyezzük a tetejére a hús szeleteket, kenjük be vékonyan mustárral és szórjuk rá a reszelt sajtot.
Végül tegyük rá a maradék szalonnát szeletekben.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt süssük.
Ajánlott tepsi méret:
31*25 cm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.