Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertésszelet recept

Bakonyi sertésszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés karaj csont nélkül
    • 50 dkg gomba
    • 1 zöld paprika (nálam csípős)
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • zsír
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • rizsliszt
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A felszeletelt húst kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk meg, majd rizslisztben forgassuk meg és kevés zsiradékon süssnk rá kérget, de csak annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse, de nem szükséges készre sütni.

    A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, a pörcöt szedjük ki és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd a megmosott felszelt gombát adjuk hozzá, sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.

    Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt).

    Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.

    Köretnek rizst, galuskát vagy tésztát kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá