Bakonyi sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés karaj csont nélkül
- 50 dkg gomba
- 1 zöld paprika (nálam csípős)
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- rizsliszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A felszeletelt húst kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk meg, majd rizslisztben forgassuk meg és kevés zsiradékon süssnk rá kérget, de csak annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse, de nem szükséges készre sütni.
A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, a pörcöt szedjük ki és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd a megmosott felszelt gombát adjuk hozzá, sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.
Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt).
Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.
Köretnek rizst, galuskát vagy tésztát kínálhatunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »