Hozzávalók:
Elkészítése:
A felszeletelt húst kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk meg, majd rizslisztben forgassuk meg és kevés zsiradékon süssnk rá kérget, de csak annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse, de nem szükséges készre sütni.
A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, a pörcöt szedjük ki és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd a megmosott felszelt gombát adjuk hozzá, sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.
Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt).
Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.
Köretnek rizst, galuskát vagy tésztát kínálhatunk hozzá.