Bakonyi sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés karaj csont nélkül
  • 50 dkg gomba
  • 1 zöld paprika (nálam csípős)
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • rizsliszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A felszeletelt húst kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk meg, majd rizslisztben forgassuk meg és kevés zsiradékon süssnk rá kérget, de csak annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse, de nem szükséges készre sütni.

A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, a pörcöt szedjük ki és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd a megmosott felszelt gombát adjuk hozzá, sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.

Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt).

Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.

Köretnek rizst, galuskát vagy tésztát kínálhatunk hozzá.