Bakonyi húsgombóc recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Húsgombóc:
- 40 dkg darált hús
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- só
- bors
- 3 szelet kenyér áztatva, majd kinyomkodva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet őrölt bors
- csipet őrölt kömény
- 1 csapott mokkáskanál vegeta
Mártás:
- 40 dkg csiperke szeletelve
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 1-2 dl víz
- 1 kis dobozos tejföl (140 g)
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat a vegeta kivételével és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat vegetás vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat lecsöpögtetjük.
Egy serpenyőben kevés felforrósított zsiradékon megpirírtjuk a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Öntünk hozzá vizet, majd kb 10 percig főzzük.
Ezután a tejfölben elkeverjük csomómentesre a lisztet és hozzákeverjük a gombás mártáshoz. Összeforraljuk, majd a mártásba belehelyezzük a gombócokat és pár percig még főzzük.
A mártásos húsgombócot enyhén sós vízben kifőzött tésztával kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.