Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi húsgombóc recept

Bakonyi húsgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóc:

    • 40 dkg darált hús
    • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
    • bors
    • 3 szelet kenyér áztatva, majd kinyomkodva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet őrölt bors
    • csipet őrölt kömény
    • 1 csapott mokkáskanál vegeta

    Mártás:

    • 40 dkg csiperke szeletelve
    • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • 1-2 dl víz
    • 1 kis dobozos tejföl (140 g)
    • 1 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat a vegeta kivételével és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat vegetás vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat lecsöpögtetjük.

    Egy serpenyőben kevés felforrósított zsiradékon megpirírtjuk a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Öntünk hozzá vizet, majd kb 10 percig főzzük.

    Ezután a tejfölben elkeverjük csomómentesre a lisztet és hozzákeverjük a gombás mártáshoz. Összeforraljuk, majd a mártásba belehelyezzük a gombócokat és pár percig még főzzük.

    A mártásos húsgombócot enyhén sós vízben kifőzött tésztával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá