Bakonyi betyárgombóc galuskával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 1 tk pirospaprika
- 30 dkg csiperke gomba (üveges is lehet)
- 2,5 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
A galuskához:
- 50 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojásokkal, zúzott fokhagymával, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk és félretesszük.
Kevés olajon megdinszteljük a megtiszított és apróra darabolt hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, majd felengedjük 2,5 dl vízzel.
Beletesszük a feldarabolt, kicsumázott paprikát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Néhány perc múlva a húsgombócokat is beletesszük, lefedve főzzük. Fontos, hogy ne kevergessük az ételt, hanem inkább rázogassuk az edényt, így nem törnek össze a gombócok.
15 percig főzzük, majd a gomba szeleteket hozzáadva az egészet készre főzzük.
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a raguhoz, néhányszor összerázzuk, majd amikor rotyogni kezd, levesszük a tűzről.
A lisztből, tojásból, sóval, kevés vízzel galuskatésztát keverünk és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, akkor szűrőkanállal kiszedjük. Víz alatt leöblítjük és jól lerázzuk.
Egy tálba tesszük és egy evőkanál étolajjal összekeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »