Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bacon alatt sült tarjaszelet gombás rizzsel recept

Bacon alatt sült tarjaszelet gombás rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A húshoz:

    • 8 szelet sertéstarja (kisebb szeletek)
    • 1 nagy csomag bacon
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • 2-3 dl tej
    • 2-3 ek olaj
    • 8 db tükörtojás a tálaláshoz

    A gombás rizshez:

    • 1 cs előfőzött rizs
    • 1 konzerv csiperke gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • só (ízlés szerint)
    • 1 kk ételízesítő
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A fokhagymát préseljük bele a tejbe.

    A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd öntsük fel a fokhagymás tejjel, és hagyjuk pár órát vagy egy egész éjszakát állni a hűtőben.

    Sütés előtt vegyük ki a bepácolt húst a hűtőből, majd alaposan csepegtessük le és minden szeletet csomagoljunk bele két szelet baconbe.

    Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olajjal, majd helyezzük rá a baconbe csomagolt tarjaszeleteket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra és tálalásig tartsuk melegen.

    A tojásokat egy serpenyőben, kevés olajon, enyhén sózva ízlés szerint süssük meg (ízlés szerint süthetjük lágyabbra a sárgáját vagy éppen keményebbre. Én keményebbre sütöttem).

    A gombát alaposan csepegtessük le, majd vágjuk kisebb darabokra (én egy kicsit ki is nyomkodom a levét, mielőtt elkezdem párolni).

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd többször megkeverve, süssük együtt pár percig (amikor a gombát hozzáadjuk érdemes lefedni a serpenyőt, mert pattogni fog a nedvességtől).

    A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, csepegtessük le, majd keverjük hozzá a hagymás gombához. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.

    Tipp:

    Tálaláskor kanalazzuk a gombás rizst a tányérra, tegyük mellé a tarjaszeletet, majd helyezzünk rá egy tojást, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá