Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyszósz rizzsel és sült csirkecombbal recept

Meggyszósz rizzsel és sült csirkecombbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg magozott meggy
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 8 szegfűszeg
    • 4 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő
    • 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő
    • 4 alsó csirkecomb
    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre víz
    • 1 csokor petrezselyemlevél
    • só, ételízesítő
    • 2 teáskanál olaj

    Elkészítése:

    A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy épp ellepje és ízesítjük a cukorral, fahéjjal, csipet sóval. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük (előtte a szegfűszeget vegyük ki). A keményítőt kikeverjük hideg vízzel és a forrásban lévő meggyre öntjük és összekeverjük. Felforraljuk és kész a meggyszósz.

    A rizst megmossuk és a hideg vízzel, sóval, ételízesítővel feltesszük főni és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.

    A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és belekeverjük a rizsbe.

    A combokat besózzuk és megszórjuk ételízesítővel. Kevés olajon, vízzel felöntve megpároljuk, majd zsírjára sütjük.

    A kész combokat együtt tálaljuk a rizzsel és meggyszósszal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá