Meggyszósz rizzsel és sült csirkecombbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg magozott meggy
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 8 szegfűszeg
  • 4 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő
  • 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő
  • 4 alsó csirkecomb
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • só, ételízesítő
  • 2 teáskanál olaj

Elkészítése:

A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy épp ellepje és ízesítjük a cukorral, fahéjjal, csipet sóval. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük (előtte a szegfűszeget vegyük ki). A keményítőt kikeverjük hideg vízzel és a forrásban lévő meggyre öntjük és összekeverjük. Felforraljuk és kész a meggyszósz.

A rizst megmossuk és a hideg vízzel, sóval, ételízesítővel feltesszük főni és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.

A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és belekeverjük a rizsbe.

A combokat besózzuk és megszórjuk ételízesítővel. Kevés olajon, vízzel felöntve megpároljuk, majd zsírjára sütjük.

A kész combokat együtt tálaljuk a rizzsel és meggyszósszal.