Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos-szíves egytál recept

Babos-szíves egytál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db (kb. 40 dkg) sertésszív
    • 30 dkg száraz fehérbab (pl. gyöngybab)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 babérlevél
    • 1 kávéskanál zsálya
    • frissen őrölt feketebors
    • 1 tv paprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 1 kávéskanál chilipor
    • 2 evőkanál napraforgó étolaj

    Elkészítése:

    A felkockázott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk.

    Beletesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott szívet, sózzuk, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

    Hozzáadjuk a zsályát, a babért, a borsot és a feldarabolt paprikát. Fedő alatt a szívet majdnem készre pároljuk, akkor beletesszük az előző este beáztatott, és leszűrt babot.

    Együtt – a vizet szükség szerint időnként pótolva – készre főzzük.

    Közben a lisztből, a tojásból és a chiliporból galuskatésztát keverünk, és a kész raguba szaggatjuk.

    Tipp:

    Elkészíthető marhalábszárból, vagy sertéshúsból is, utóbbihoz hagyományos pörköltalapot készítünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá