Babos-szíves egytál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db (kb. 40 dkg) sertésszív
  • 30 dkg száraz fehérbab (pl. gyöngybab)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál zsálya
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 tv paprika
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál chilipor
  • 2 evőkanál napraforgó étolaj

Elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk.

Beletesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott szívet, sózzuk, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Hozzáadjuk a zsályát, a babért, a borsot és a feldarabolt paprikát. Fedő alatt a szívet majdnem készre pároljuk, akkor beletesszük az előző este beáztatott, és leszűrt babot.

Együtt – a vizet szükség szerint időnként pótolva – készre főzzük.

Közben a lisztből, a tojásból és a chiliporból galuskatésztát keverünk, és a kész raguba szaggatjuk.

Tipp:

Elkészíthető marhalábszárból, vagy sertéshúsból is, utóbbihoz hagyományos pörköltalapot készítünk.