Égetett tésztafánk mustáros krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg vaj
- 2 dl víz
- 10 dkg liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 1 kk curry
Krémhez:
- 4 ek zabpehelyliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dkg vaj
- 2 kk szardella paszta
- 4 kk dijoni mustár
- 4 kk magvas dijoni mustár
- 1 kk szerecsendió
- só
- díszítéshez olívabogyó
Elkészítése:
A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és fűszerezzük. A tűzről levéve kis adagokban hozzáadjuk a lisztet állandóan keverve.
Néhány percre visszatesszük a tűzhelyre és addig kavargatjuk, amíg leválik a tészta az edény falától és kihűtjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Nyomózsákba tesszük a masszát és kis halmokat formálunk sütőpapírral bélelt tepsibe, hézagokat hagyva a fánkok között.
Sütőbe toljuk és 10 percig magas hőfokon sütjük, majd a következő 20 percig 180 fokra levesszük a hőfokot és készre sütjük.
Miután kihűlt félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A felolvadt vajon kevés ideig megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és simára keverjük a mustárokkal és a szardella pasztával, majd felforraljuk.
Kihűtjük és megtöltjük a fánkokat a krémmel és olívabogyóval gazdagítjuk.
1-2 órát pihentetjük hideg helyen.