Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Égetett tésztafánk mustáros krémmel recept

Égetett tésztafánk mustáros krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 10 dkg vaj
    • 2 dl víz
    • 10 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk curry

    Krémhez:

    • 4 ek zabpehelyliszt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 dkg vaj
    • 2 kk szardella paszta
    • 4 kk dijoni mustár
    • 4 kk magvas dijoni mustár
    • 1 kk szerecsendió
    • díszítéshez olívabogyó

    Elkészítése:

    A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és fűszerezzük. A tűzről levéve kis adagokban hozzáadjuk a lisztet állandóan keverve.

    Néhány percre visszatesszük a tűzhelyre és addig kavargatjuk, amíg leválik a tészta az edény falától és kihűtjük.

    Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk

    Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

    Nyomózsákba tesszük a masszát és kis halmokat formálunk sütőpapírral bélelt tepsibe, hézagokat hagyva a fánkok között.

    Sütőbe toljuk és 10 percig magas hőfokon sütjük, majd a következő 20 percig 180 fokra levesszük a hőfokot és készre sütjük.

    Miután kihűlt félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.

    A felolvadt vajon kevés ideig megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és simára keverjük a mustárokkal és a szardella pasztával, majd felforraljuk.

    Kihűtjük és megtöltjük a fánkokat a krémmel és olívabogyóval gazdagítjuk.

    1-2 órát pihentetjük hideg helyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá