Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstora szamócás krémmel recept

Gyümölcstora szamócás krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 5 evőkanál süteményliszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag szamócás ízű pudingpor
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 5 dkg margarin

    Díszítés:

    • 15 dkg szamóca
    • piros tortazselé
    • víz

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

    Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.

    A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstorta formába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 20 perc alatt.

    Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni.

    A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint és robotgéppel habosra verjük.

    Az pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk.

    A friss szamócát megmossuk, levesszük a leveles részét és felszeleteljük. A szeleteket a krémre tesszük.

    Ezután elkészítjük a tortazselét. Fél csomag zselét egy kis edénybe teszünk, majd adunk hozzá kb 1–1,5 dl vizet és lassú tűzön felmelegítjük, majd közepes hőmérsékletre visszahűtjük és a torta tetejére csorgatjuk, kanál segítségével eloszlatjuk.

    A kész tortát szamóca virággal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá