Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.
A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstorta formába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 20 perc alatt.
Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint és robotgéppel habosra verjük.
Az pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk.
A friss szamócát megmossuk, levesszük a leveles részét és felszeleteljük. A szeleteket a krémre tesszük.
Ezután elkészítjük a tortazselét. Fél csomag zselét egy kis edénybe teszünk, majd adunk hozzá kb 1–1,5 dl vizet és lassú tűzön felmelegítjük, majd közepes hőmérsékletre visszahűtjük és a torta tetejére csorgatjuk, kanál segítségével eloszlatjuk.
A kész tortát szamóca virággal díszíthetjük.