Gyümölcstora szamócás krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál süteményliszt
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag szamócás ízű pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg margarin

Díszítés:

  • 15 dkg szamóca
  • piros tortazselé
  • víz

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.

A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstorta formába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 20 perc alatt.

Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni.

A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint és robotgéppel habosra verjük.

Az pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk.

A friss szamócát megmossuk, levesszük a leveles részét és felszeleteljük. A szeleteket a krémre tesszük.

Ezután elkészítjük a tortazselét. Fél csomag zselét egy kis edénybe teszünk, majd adunk hozzá kb 1–1,5 dl vizet és lassú tűzön felmelegítjük, majd közepes hőmérsékletre visszahűtjük és a torta tetejére csorgatjuk, kanál segítségével eloszlatjuk.

A kész tortát szamóca virággal díszíthetjük.