Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta párizsi krémmel recept

Csokoládétorta párizsi krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez

    Tészta hozzávalói:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 15 dkg liszt
    • ½ tasak sütőpor

    A krémhez:

    • 5 dl habtejszín
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg kakaópor
    • 15 dkg csokoládé
    • 30 dkg vaj

    A bevonathoz:

    • a krém 1/3 része
    • 25 dkg csokoládé
    • 3 ek étolaj
    • friss eper tetszés szerint
    • csokoládéforgács tetszés szerint
    • csokibevonatos áfonya szemek
    • marcipán levelek

    Elkészítése:

    A piskóta készítése:

    A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük és fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral, sütőporral kevert, majd átszitált lisztet.

    A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként, 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.

    A krém készítése:

    A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, a csokoládét és a vaj felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni.

    Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük, jól kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    A lapokat betöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is körbekenjük vele.

    A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd a tortát bevonjuk vele. Hagyjuk megdermedni, majd ízlés szerint díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá