Csokoládétorta párizsi krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokoládétorta párizsi krémmel

Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez

Tészta hozzávalói:

  • 10 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 15 dkg liszt
  • ½ tasak sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg kakaópor
  • 15 dkg csokoládé
  • 30 dkg vaj

A bevonathoz:

  • a krém 1/3 része
  • 25 dkg csokoládé
  • 3 ek étolaj
  • friss eper tetszés szerint
  • csokoládéforgács tetszés szerint
  • csokibevonatos áfonya szemek
  • marcipán levelek

Elkészítése:

A piskóta készítése:

A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük és fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral, sütőporral kevert, majd átszitált lisztet.

A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként, 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.

A krém készítése:

A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, a csokoládét és a vaj felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni.

Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük, jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

A lapokat betöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is körbekenjük vele.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd a tortát bevonjuk vele. Hagyjuk megdermedni, majd ízlés szerint díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!