Égetett tésztafánk mustáros krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Égetett tésztafánk mustáros krémmel

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 10 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 kk curry

Krémhez:

  • 4 ek zabpehelyliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dkg vaj
  • 2 kk szardella paszta
  • 4 kk dijoni mustár
  • 4 kk magvas dijoni mustár
  • 1 kk szerecsendió
  • díszítéshez olívabogyó

Elkészítése:

A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és fűszerezzük. A tűzről levéve kis adagokban hozzáadjuk a lisztet állandóan keverve.

Néhány percre visszatesszük a tűzhelyre és addig kavargatjuk, amíg leválik a tészta az edény falától és kihűtjük.

Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Nyomózsákba tesszük a masszát és kis halmokat formálunk sütőpapírral bélelt tepsibe, hézagokat hagyva a fánkok között.

Sütőbe toljuk és 10 percig magas hőfokon sütjük, majd a következő 20 percig 180 fokra levesszük a hőfokot és készre sütjük.

Miután kihűlt félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.

A felolvadt vajon kevés ideig megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és simára keverjük a mustárokkal és a szardella pasztával, majd felforraljuk.

Kihűtjük és megtöltjük a fánkokat a krémmel és olívabogyóval gazdagítjuk.

1-2 órát pihentetjük hideg helyen.