Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökmagos, gombás, csirkés palacsinta kapros-sajtos tejföllel recept

Tökmagos, gombás, csirkés palacsinta kapros-sajtos tejföllel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg gomba
    • 40 dkg csirkemell filé
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 1 szelet kenyér
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg tökmag
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma

    Teteje:

    • 2 dl tejföl
    • 1 csokor kapor
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A palacsintatésztát kikeverjük a hozzávalókból és egyesével megsütjük.

    A töltelékhez a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és a felforrósított olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított csirkemellet és a gomba szeleteket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd rányomjuk a megpucolt fokhagymát.

    Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a tökmagot, a felvert tojást és a vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret, majd botmixer segítségével pépesítjük.

    Ezzel a töltelékkel a palacsintákat egyesével megtöltjük, mind a négy oldalát ráhajtjuk és olajjal kikent tepsibe helyezzük egymás mellé.

    A tetejét meglocsoljuk a felaprított kaporral elkevert tejföllel. Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá