Tökmagos, gombás, csirkés palacsinta kapros-sajtos tejföllel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 1 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • 10 dkg tökmag
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma

Teteje:

  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A palacsintatésztát kikeverjük a hozzávalókból és egyesével megsütjük.

A töltelékhez a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és a felforrósított olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított csirkemellet és a gomba szeleteket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd rányomjuk a megpucolt fokhagymát.

Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a tökmagot, a felvert tojást és a vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret, majd botmixer segítségével pépesítjük.

Ezzel a töltelékkel a palacsintákat egyesével megtöltjük, mind a négy oldalát ráhajtjuk és olajjal kikent tepsibe helyezzük egymás mellé.

A tetejét meglocsoljuk a felaprított kaporral elkevert tejföllel. Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.