Sonkás-sajtos-kelleveles palacsintatekercsek rántva recept
Hozzávalók:
Palacsinta tésztájához:
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
- 12 jó púpos ek liszt
- 4,8 dl tej
- 0,5 dl olaj
Töltelékhez:
- 5 nagy kelkáposzta levél
- 10 vékony szelet sonka
- 10 vékony szelet sajt
Panírozáshoz:
- 3 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A kelkáposzta leveleket kettévágjuk, a vastag erét kivágjuk és sós, gyöngyöző vízben pár percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A fenti hozzávalókból szokásos módon legalább 10 db sós palacsintát sütünk.
A palacsintákat még melegen megtöltjük úgy, hogy egy palacsinta közepére fektetünk egy kellevelet, rá egy sonkát, arra egy szelet sajtot. A két szélét középre hajtjuk, majd alulról feltekerjük.
A szélét egy fogpiszkával megtűzzük.
A tekercseket először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk az olajat lecsepegni.
Melegen, azonnal rizs körettel és tartármártással kínáljuk.
Tipp:
Ritkán készítek töltött, rántott palacsintát, de akkor mindig nagy sikert arat a család körében. Frissen a legfinomabb, amikor még folyik a sajt a belsejében. Ebből nekem most 10 db közepes palacsinta lett, ez természetesen a serpenyő méretétől függ.