Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos-kelleveles palacsintatekercsek rántva recept

Sonkás-sajtos-kelleveles palacsintatekercsek rántva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsinta tésztájához:

    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos kk só
    • 12 jó púpos ek liszt
    • 4,8 dl tej
    • 0,5 dl olaj

    Töltelékhez:

    • 5 nagy kelkáposzta levél
    • 10 vékony szelet sonka
    • 10 vékony szelet sajt

    Panírozáshoz:

    • 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • olaj bőven a sütéshez

    Elkészítése:

    A kelkáposzta leveleket kettévágjuk, a vastag erét kivágjuk és sós, gyöngyöző vízben pár percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

    A fenti hozzávalókból szokásos módon legalább 10 db sós palacsintát sütünk.

    A palacsintákat még melegen megtöltjük úgy, hogy egy palacsinta közepére fektetünk egy kellevelet, rá egy sonkát, arra egy szelet sajtot. A két szélét középre hajtjuk, majd alulról feltekerjük.

    A szélét egy fogpiszkával megtűzzük.

    A tekercseket először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk az olajat lecsepegni.

    Melegen, azonnal rizs körettel és tartármártással kínáljuk.

    Tipp:

    Ritkán készítek töltött, rántott palacsintát, de akkor mindig nagy sikert arat a család körében. Frissen a legfinomabb, amikor még folyik a sajt a belsejében. Ebből nekem most 10 db közepes palacsinta lett, ez természetesen a serpenyő méretétől függ.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá